Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارشگر و کارشناس کشتی درباره اصطلاح جدیدی که در المپیک به‌کار برده، گفت: حس خوبی نسبت به پدر‌و مادر‌ها داشتم و آن جمله شیرمادر و نان پدر حلالت دلاور را بر زبان جاری کردم. چون اعتقاد دارم باید قدردان پدر و مادرمان باشیم.

خبرگزاری میزان - روزنامه خراسان نوشت: به جرات می‌توان گفت که کشتی ایران بدون صدای او چیزی کم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردی که با صدای دلنشین‌اش همراه با تواضع و فروتنی‌اش خیلی‌ها را مجذوب خود کرده است. یکی از پرهیجان‌ترین گزارشگران حال حاضر ایرانی است که در هنگام گزارشگری غیرتش زبانزد است و با اصطلاحات خاصی که استفاده می‌کند، بر دل‌ها می‌نشیند. برای همین است که مسابقات مهم و حساس کشتی بدون صدای هادی عامل اصلا جذابیتی ندارد.

گزارشگری که با ترکیب‌هایی همچون خسته‌نباشی دلاور، خدا‌قوت پهلوان، چغر بد بدن، زبل بد افت و شیرمادر و نان پدر حلالت دلاور در دل مردم جا خوش کرده و برای همیشه در یاد‌ها می‌ماند. مردی بی‌ادعا که سادگی و خاکی بودن را از کشتی به ارث برده و صدایش را فقط خرج کشتی کرده است. هر جا کشتی باشد، هادی عامل هم حضور دارد. برای گزارشگری در یک مسابقه، ساعت‌های طولانی مطالعه می‌کند تا با اطلاعات بی‌حد و مرزش واژگانی را برای مردم میهنش بسراید که بر دل بنشیند و این کار از کسی بر می‌آید که عاشق کارش باشد.

هادی عامل را می‌توان یکی از پرافتخارترین‌ها در ورزش کشتی دانست، کسی که در ۷ دوره المپیک، ۶ دوره بازی‌های آسیایی و بیش از‌۴۰ دوره مسابقات جهانی رده‌های مختلف حضور داشته و کشتی‌های بهترین‌های دنیا را از نزدیک دیده و یک صاحبنظر محسوب می‌شود. اما به نظر نگارنده هنوز مراسم تقدیری در شأن و مقام این افتخارآفرین صورت نگرفته که امیدواریم مسئولان قدر سرمایه‌های گرانبهای ورزشی که با کوله‌باری از تجربه هستند را بدانند؛ چرا‌که افرادی همچون هادی عامل‌ها در دیگر کشور‌ها خواهان بسیاری دارند و اگر در حق آن‌ها کوتاهی شود، جبران‌ناپذیر است.

وی تا چند روز دیگر عازم مسابقات جهانی نروژ است که این موضوع بهانه‌ای شد تا‌گفت‌وگویی با این گزارشگر صاحبنظر مردمی داشته باشیم که تقدیم مخاطبان می‌شود.

سختی‌های المپیک

هادی عامل هرچند در دوران نوجوانی با مصدومیت در کشتی مواجه شد و دیگر نتوانست کشتی را به صورت حرفه‌ای دنبال کند، اما عاشق کشتی بود و باعث شد تا جوری دیگر در این مسیر قرار گیرد. تا این که توانست استعداد خود را در گزارشگری امتحان کند که خوشبختانه با تلاش و پشتکاری که داشت حالا به یک مرد پرافتخار تبدیل شده است. کسی که در ۷ دوره المپیک حضور داشته و کمتر ورزشکاری دیده می‌شود که چنین تجربه و سابقه‌ای را داشته باشد.

او به‌تازگی از المپیک توکیو برگشته و همانند دوره‌های قبل تجربیات جدیدی کسب کرده. او از روز‌های سخت‌و پرفشار، اما دیدنی مسابقات المپیک این‌گونه می‌گوید: «المپیک توکیو به خاطر شرایط کرونا با محدودیت‌های زیادی همراه بود. جدای از این که تماشاگر نداشت و سختگیری‌های زیادی وجود داشت، مردم توکیو هم مخالف برگزاری این رویداد مهم بودند. اما دولت این کشور، چون از قبل هزینه کرده بود، ناچار بود مسابقات را برگزار کند. ولی محدودیت‌های زیادی در شهر و سالن‌ها حاکم بود. البته در جریان مسابقات مردم غرق بازی‌های المپیک شدند و حساسیتی نشان ندادند.»

وی اضافه می‌کند: «مردم ژاپن آدم‌های خوب و مثبت‌اندیشی هستند. روح اطاعت را دارند و سخت‌کوش هستند و ما شاهد یک رویداد خیلی خوبی با وجود کرونا بودیم.»

بهترین عملکرد

هادی عامل معتقد است که کشتی در المپیک توکیو وظیفه خود را به خوبی انجام داده و بیشترین مدال را در بین کاروان ورزشی ایران کسب کرده است. وی اظهار می‌دارد: «به‌نظرم کشتی‌گیران در المپیک عملکرد خوبی داشتند و اگر مدال حسن یزدانی از نقره به طلا تبدیل می‌شد، عالی بود. اما با این‌وجود در حدود‌۶۰ درصد مدال‌های کاروان ورزشی ما از آن کشتی‌گیران بود. البته باید با دیگر رقیبان هم مقایسه کنیم که آن‌ها با چه امکاناتی روانه المپیک شدند و ایران با چه امکاناتی حضور یافته است.»

وی به مبارزه حسن یزدانی در مقابل تیلور اشاره و تصریح می‌کند: «مردم حسن یزدانی را دوست دارند. تا ۱۵‌ثانیه قبل از پایان مسابقه برنده میدان بود. اما جور دیگری رقم خورد. البته این ذات ورزش کشتی است. از طرفی ما زحمات و تلاش‌های تیلور را هم نباید نادیده بگیریم که برای رسیدن به المپیک سختی‌های زیادی متقبل شده است.»

مبارزه یزدانی با تیلور

تا چند هفته دیگر کشتی ایران در مسابقات جهانی نروژ حضور پیدا می‌کند و مردم با گزارش‌های خوب هادی عامل از کشتی‌های کشتی‌گیران لذت می‌برند. او در این باره می‌افزاید: «مسابقات جهانی پیش‌رو خیلی مهم است و هر کشوری برای بهترین نتیجه راهی این رقابت‌ها می‌شود.» کشور‌هایی مثل روسیه و آمریکا حضور پرقدرتی خواهند داشت. اما تیم ملی ایران هم در دو رشته آزاد و فرنگی شرایط خوبی دارند و به‌دنبال افتخار آفرینی هستند. البته فرنگی از با تجربه‌ها استفاده می‌کند و آزاد با رویکرد جوان‌گرایی پا به میدان می‌گذارد. فقط همه منتظر کشتی حسن یزدانی هستند که ان‌شاا... بتواند انتقام مسابقه مقابل تیلور را بگیرد. پیش‌بینی می‌کنم که یزدانی بتواند پیروز میدان شود. من خوشبین هستم.»

وی همچنین به عملکرد فدراسیون کشتی اشاره می‌کند و می‌افزاید: «فدراسیون کشتی در طی این مدت در بحث زیر‌ساخت‌ها خیلی خوب و عالی کار کرده است. دو سالن کشتی که به‌صورت مخروبه درآمده بود بازسازی شده و الان جزو سالن‌های خوب کشور است. پشتوانه‌سازی خوبی هم در رد‌ه‌های پایه انجام شده که در آینده خروجی خوبی خواهد داشت. به‌نظرم عملکرد رئیس فدراسیون خیلی خوب بوده. مسیری را رفته که روسای قبلی رفته‌اند و راضی‌کننده است.»

قدردان پدر و مادر

کشتی خراسان‌رضوی سال‌های متمادی است که در تیم ملی جایگاهی ندارد و چندین سال است که افت کرده. اما هادی عامل در این‌باره می‌گوید: «این مختص خراسان‌رضوی نیست و خیلی از استان‌های دیگر هم از نظر کشتی افت کرده‌اند. برخی از استان‌ها خوب کار می‌کنند. به‌طور کلی در همه استان‌ها چنین مشکلاتی وجود دارد. اما کشتی در دراز‌مدت خودش را نشان می‌دهد. هیئت کشتی فعلی هم به نوبه خود کار‌های خوبی کرده و باید مداومت داشته باشد. وقتی استانی افت می‌کند، قطعا استانی دیگر در‌حال حرکت است؛ لذا الان باید هم عقب‌ماندگی را جبران کنیم و هم برنامه رو به جلو داشته باشیم. اما هیچ چیزی غیر‌ممکن نیست.»

هادی عامل در‌ادامه سخنان خود به توجه و مهربانی‌های مردم نسبت به او اشاره می‌کند و می‌گوید: «خدا‌راشکر می‌کنم که صدای بنده حقیر به دل مردم نشسته است. با این‌وجود بیشتر احساس مسئولیت می‌کنم. سعی می‌کنم برای حضور در هر مسابقه ساعت‌های طولانی مطالعه داشته باشم تا با اطلاعات زیاد برای مردم گزارشگری کنم. ارتباط عاطفی با مردم به‌وجود آمده و این حس قشنگ را لمس و با انرژی گزارشگری می‌کنم.»

عامل درباره اصطلاح جدیدی که در المپیک توکیو به‌کار برده، می‌گوید: «حس خوبی نسبت به پدر‌و مادر‌ها داشتم و آن جمله شیرمادر و نان پدر حلالت دلاور را بر زبان جاری کردم. چون اعتقاد دارم باید قدردان پدر و مادرمان باشیم. ارج نهادن به پدر و مادر که سختی‌های زیادی برای فرزندانشان می‌کشند، ارزشمند است و خواستم با این جمله قدردان آن‌ها باشم که خوشبختانه به دل مردم هم نشست.»

بیشتر بخوانید: اشتباه بزرگ داوری که طلای المپیک را از یزدانی گرفت

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: هادی عامل گزارشگر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هادی عامل گزارشگر مسابقات جهانی المپیک توکیو حسن یزدانی پدر و مادر هادی عامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!

آفتاب‌‌نیوز :

حسن یزدانی، قهرمان پرآوازه کشتی ایران، تبدیل به سوژه داغی برای فضای ورزشی این روز‌های ایران شده است. دلیلش بازگشت او به تشک کشتی و ارائه فیلمی چندثانیه‌ای از تمرینش با کشتی‌گیری به مراتب سبک‌وزن‌تر از خودش است. او نشان داده بعد از عمل سنگینی که روی کتفش داشته، برگشته و مهیا است تا در المپیک پاریس به میدان برود.

یزدانی پیش از این در تلویزیون وعده‌ای با این مضمون داده بود که در پاریس، هم تیلور را می‌برد و هم طلا می‌گیرد. باوجوداین اتفاقاتی رخ داده که شاید با چنین شفافیتی نتوان درباره ادعای حسن یزدانی صحبت کرد. اولین آن‌ها غیبت دیوید تیلور، رقیب همیشگی یزدانی در پاریس است. او در یک شگفتی بزرگ در مسابقات انتخابی تیم ملی آمریکا، مبارزه‌اش را به آرون بروکس ۲۳ ساله باخت و به همین سادگی از تیم ملی بیرون ماند.

داستان اول برای حسن یزدانی شیرین است. تیلور در سال‌های اخیر به‌خوبی نشان داده بود راه بردن یزدانی را فراگرفته و حتی او را در آخرین جدال، ضربه فنی هم کرد. آمار تقابل‌های این دو هم به‌خوبی گواه برتری تیلور در تقابل‌های رودررو است. حالا که جادوگر آمریکایی در پاریس غایب است، این بهترین فرصت برای حسن یزدانی است تا یک مدال دیگر المپیک به ویترین پررنگ و لعابش اضافه کند؛ ولی این‌ها همگی در گرو محقق‌شدن داستان دوم است که تلخ و دارک نشان می‌دهد.

یزدانی کتفش را به تیغ جراحان سپرده و به‌تازگی به تشک برگشته. او آن‌قدر درگیر فیزیوتراپی و آماده‌سازی است که حتی فرصت حضور در اردوی اول تیم ملی را از دست داده است. از آنجا که کمتر از سه ماه به بازی‌های المپیک مانده، این نگرانی وجود دارد که نکند به لحاظ جسمی و ریکاوری، در موعد مقرر آماده نشود و نتواند در المپیک کاری از پیش ببرد؛ به‌ویژه اینکه پیش‌تر علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی هم ابراز نگرانی کرده و از این گفته که در ایران هر کشتی‌گیری که کتفش را عمل کرده، دیگر آن کشتی‌گیر سابق نشده است. پس، اتفاق بدتر برای حسن یزدانی، تصور این سناریو است که او نه‌تن‌ها شانسی برای گرفتن مدال در المپیک نداشته باشد؛ بلکه اصلا نتواند به این بازی‌ها اعزام شود.

در چنین فضایی است که فدراسیون کشتی تصمیم مهمی گرفته و به این نتیجه رسیده که یزدانی را در فاصله ۵۰ روز مانده به بازی‌های المپیک، به رقابت‌های کشتی مجارستان اعزام کند تا میزان آمادگی او و پاسخ‌دهی کتفش به عمل جراحی را بسنجد. تا به اینجا همه چیز منطقی به نظر می‌رسد؛ ولی در یکی، دو روز گذشته، چنین تصمیمی بخشی از جامعه کشتی را آشفته کرده و فریاد وا اسفا سر داده‌اند که حرمت قهرمان حفظ نشده است.

اینجا روایت‌ها کمی متفاوت است؛ مثلا خبرگزاری‌های نزدیک به دولت از این شایعه نوشته‌اند که یزدانی از مسئولان فدراسیون کشتی درخواست کرده بدون حضور در مسابقه‌ای، به پاریس اعزام شود که با پاسخ منفی اهالی فدراسیون مواجه شده است. پاره‌ای دیگر هم از این می‌گویند که رقابت‌های مجارستان برای حسن یزدانی سنگین است و نباید او را به چنین تورنمنتی اعزام کرد؛ به‌ویژه اینکه ممکن است آرون بروکس هم در مجارستان باشد و کار را برای حسن یزدانی سخت کند.

چنین تحلیل‌هایی باعث دوپاره شدن نظریات علاقه‌مندان به کشتی شده و حالا با حسن یزدانی به گونه‌ای رفتار می‌شود که گویی قرار است تبدیل به یک بحران ملی شود. در اینکه حسن یزدانی پرافتخارترین کشتی‌گیر ایران است، تردیدی وجود ندارد؛ در اینکه شأن او باید حفظ شود، هم شکی وجود ندارد؛ ولی مشخص نیست اعزام او به یک تورنمنت خارجی چطور می‌تواند موارد بالا را نقض کند. چنین تفکراتی اهمیت بازی‌های المپیک و کسب افتخار را قربانی یک اسم می‌کنند؛ البته اسم حسن یزدانی اعتباری برای کشتی ایران است؛ ولی فرض محال، اگر یزدانی با ناآمادگی و بدون محک‌خوردن به المپیک برود و آنجا حتی قبل از رسیدن به فینال با نتیجه‌ای اسف‌بار به کارش در پاریس پایان دهد، آیا حرمتش حفظ شده است؟

ضمن اینکه چنین جریانی باید پاسخ‌گوی این پرسش مهم هم باشند که چرا حسن یزدانی حاضر نشد کتفش را زودتر عمل کند تا به‌موقع برای پاریس مهیا باشد؟ چرا یزدانی اجازه داد شایعاتی که می‌گفتند او برای رسیدن به پاداش بازی‌های آسیایی، جراحی‌اش را به بعد از هانگژو موکول کرد، شکل بگیرد؟ حالا آن‌ها باید پاسخ دهند که اگر المپیک برای یزدانی و اعتبار کشتی ایران اهمیت وافری داشت، چرا او کتف آسیب‌دیده‌اش را زودتر به تیغ جراحان نسپرد؟

این‌ها البته بخشی از این دوپارگی موجود است؛ چراکه باید آن روی سکه؛ یعنی کادر فنی را هم دید. حسن قرار است در فاصله ۵۰ روز مانده به المپیک به مسابقه‌ای خارجی اعزام شود؛ اگر او بدرخشد که حرف و حدیثی نیست و با شایستگی راهی پاریس می‌شود و بسیاری را امیدوار می‌کند که مدال دیگری برای کاروان ایران بگیرد؛ اما اگر ناآماده باشد، آیا ۵۰ روز، زمان کافی برای مهیاکردن یک کشتی‌گیر دیگر برای اعزام به پاریس خواهد بود؟

بدیهی است که این دوگانگی نیاز به ظرافت خاصی دارد که بدون دخیل‌شدن احساسات باید درباره‌اش تصمیم‌گیری شود. حسن هم تا رقابت‌های مجارستان به قدر کافی فرصت دارد تا توان از دست رفته‌اش را بازیابد و خودش را در غیاب گربه‌سیاه آمریکایی‌اش محکی جدی بزند. محکی که سربلند بیرون‌آمدن از آن می‌تواند تکلیفی جدی برایش قلمداد شود. یزدانی حمایت فدراسیون را دارد؛ ولی بعید است این فدراسیون هم حاضر شود چشم‌بسته روی کتف آسیب‌دیده حسن قمار کند.

منبع: شرق

دیگر خبرها

  • صدای ماندگار رادیو خاموش شد/ مسعود اسکویی درگذشت
  • مسعود اسکویی، گزارشگر قدیمی رادیو درگذشت
  • مجری و گزارشگر قدیمی درگذشت | وداع با صدای ماندگار
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • گزارشگر قديمى راديو دار فانى را وداع گفت
  • نحوه اعزام حسن یزدانی به المپیک؛ بحران بزرگ یا یک اتفاق عادی؟!
  • حسن یزدانی بحران ملی نیست
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • ببینید | استوری مشکوک یکتا ناصر و منوچهر هادی؛ ماجرای چیست؟